Foretrækker du en fedtfattig eller lavt kulhydratindhold kost?

Fedtfattig kost: Hvor kom denne idé? Fedtfattig var et modefænomen, der begyndte i 1970’erne. For en tid, var det alle de vrede. Men til sidst, forskning viste, at fedt ikke var fjenden eller kur mod alle sygdomme. I 80’erne og 90’erne gik fedtfattig kost under jorden. Nu er den “lave kulhydratdiæt” i centrum.

Et måltid, der er højt fedtindhold vil kræve 100 kalorier for din krop til at behandle det. 70 kalorier af de 100 kalorier er nødvendige for at gøre og syntetisere fedtsyrer. Leveren nedbryder derefter “magert protein” i fedtsyrer. Disse fedtsyrer opbevares som fedt i dit fedtvæv, eller i dine fedtceller.

Så selv hvis du reducerer dit kalorieindtag det ikke reducerer din kropsfedt indskud. Men kun i begrænset omfang. Det vil ikke eliminere dem. Værre, kan det endda gøre mere. Nogle fedtstoffer kan ikke omdannes til fedt, så de kaldes overskydende fedtstoffer.

Det er også vigtigt at bemærke, at din krops fedtceller kan tage på yderligere fedtsyrer, når de er under pres på grund af den konstante indtagelse af fedt kalorier. Det er vigtigt at spise en afbalanceret kost, ikke bare reducere dine kalorier. Din krop fungerer som en velsmurt maskine. Det kan producere fedtdepoter for et bestemt antal kalorier, og det ved, hvornår de skal gøre det.

Sådan ender kaloriebegrænsninger med at spille en stor rolle i nogens krop, sammensætning og sundhed.

Almindelige fejlslutning af proteinbegrænsning

Folk begår den fejl at erstatte protein med mere protein, når de forsøger at sænke deres kulhydratindtag. Selv om dette er muligt, er der alvorlige konsekvenser.

Her er et eksempel. Forskning viste, at calcium udvundet fra højt kulhydratindhold kostvaner i 1970’erne (hvor folk drak tre kopper skummetmælk om dagen, men kun 300 mg calcium (9 mg) hver dag), kunne have været deponeret i knoglerne. Du vil se en stor stigning i det absolutte calciumindhold i din kost. Dette fører til knogletab.

De samme mennesker kan opleve osteoporose, hvis de skifter til lavprotein kostvaner. Dette kan føre til, at deres knogler bliver svagere og endda bryde.

Folk, der er på en lavprotein diæt, kan begå den fejl at spise pommes frites med højt kalorieindhold, brød og pasta, mens de også drikker masser af øl. Deres blodkemi, vægt, body mass index, og endda en enkelt ‘orgasme’ havde ikke ændret sig overhovedet. Det er ikke overraskende, da alkohol er den hyppigste årsag til lave niveauer af libido hos både mænd og kvinder.

De enkle sukkerarter i frugt og grøntsager bør begrænses. Komplekse kulhydrater som søde kartofler, hvidt sukker, hvidt mel og lignende kan være så hårdt på fordøjelsessystemet, at de kan lægge yderligere pres på dine organer (såsom din lever og bugspytkirtel).

Protein er din bedste kilde til kostprotein

Din egen kropssammensætning er den bedste kilde til protein.

Der er mange måder at bestemme din kropssammensætning. For at bestemme din daglige vægt, kan du bruge badeværelse skalaer. Du kan også bruge dit tøj til måling.

Hudpapir: Målebånd af HandFit2Go

Disse metoder giver dig ikke en nøjagtig procentdel af din fedtvægt.

For at hjælpe dig med at bestemme din ideelle Body Mass Index (BMI), har jeg udarbejdet en liste over fire metoder. Følgende er kategorierne.

#1: De mest gætte måneder. Hvis du tror, at de, der er overvægtige (over 25 på BMI) og dem, der er under 18, skal lave armbøjninger, sit-ups eller pull-ups, tager du fejl. En BMI-læsning, der ligger mellem disse ekstremer, betragtes som normal. Et BMI, der falder mellem disse ekstremer, betragtes som normalt. Men det er vigtigt at udøve og spise sundt, samt få nok motion, for at sænke din BMI.

#2 får dine kulhydrater. Kulhydrater kan bruges som detometrie brændstof.

Skriv kommentar